X

Assistansens dag 4 juni 2024

Idag är det Assistansens dag! Dagen instiftades av Vivida Assistans 2015 för att lyfta bort fokus från alla negativa krafter som påverkat den personliga assistansen. Istället bidrar vi tillsammans till den positiva dialogen och uppmärksammar de positiva delarna av assistansen!

Mor och dotter bakar

Idag firar vi Assistansens dag, en dag tillägnad att hylla den personliga assistansen. LSS-reformen har visat sig vara en fantastisk frihetsrevolution för många. Tack vare personliga assistenter kan människor med funktionsvariation leva ett liv med samma möjligheter som alla andra. Det är dessa eldsjälar till assistenter som gör det möjligt för assistansanvändare att komma ut, heja på sitt favoritlag på fotbollsmatchen, äta en lunch på stan, baka eller resa på semester – sådant som många tar för givet.

Det är därför av yttersta vikt att vi skyddar och bevarar den personliga assistansen. Genom att göra detta försäkrar vi att personer med funktionsnedsättning får behålla sin frihet och livskvalitet. Låt oss idag, på Assistansens dag, påminna oss om den ovärderliga betydelsen av personlig assistans och de osjälviska insatserna från våra personliga assistenter. De spelar en avgörande roll för att skapa ett samhälle där alla, oavsett förutsättningar, har möjlighet att leva ett rikt och meningsfullt liv.

Hipp hipp HURRA för Assistansens dag!